VILDT SOMMERUDSALG - 50% på udvalgte produkter

lammeskind

Mit lammeskind lugter - hvad skal jeg gøre?

Et lammeskind fra Nordicsheep er den ægte vare. Det er der en masse fordele ved, men der kan desværre også være nogle ulemper forbundet med at købe et ægte lammeskind. Et ægte lammeskind er et rent stykke natur, der er blevet behandlet uden skrappe kemikalier, parfume eller lignende. Lammeskindet er så naturligt, som noget kan være, og derfor kan du risikere, at det lugter, når du tager det ud af pakken.

Der er dog absolut ingen grund til panik. Et ægte lammeskind kan sagtens have en mærkelig lugt, når det har været pakket sammen. Et lammeskind kan også lugte, selvom det ikke har været pakket ned. Og det er der en helt naturlig forklaring på!

Et lammeskind er som sagt et naturprodukt og det har derfor nogle gange sit helt eget liv. Hvis lammeskindet har ligget til opbevaring i et stykke tid, kan det godt få en indelukket eller jordslået lugt. Det er dog ikke ensbetydende med, at skindet er ødelagt. Tværtimod!

Merino Lammeskind fra New Zealand

Mit skind lugter – hvordan kan det være?

Det er selvfølgelig ikke lige det du regnede med, da du bestilte dit lammeskind. Men der er ingen grund til panik. Der er nemlig en meget nem løsning på problemet. 

Hvis dit skind lugter af sæbe eller har en kunstig duft, er det højest sandsynligt noget, der stammer fra garvningen.

Lugter dit lammeskind indelukket og jordslået, er det blot fordi at det har været tæt pakket ned. Denne lugt forsvinder på egen hånd efter kort tid.

Ryst skindet og luft ud!

Hvis dit lammeskind lugter, anbefaler vi at du ryster det godt og giver det frisk luft. Et behandlet lammeskind, som det du køber hos os, vil allerede efter et par dage miste den ubehagelige lugt og begynde at få samme lugt, som dets omgivelser – fx din bolig. 

Der er med andre ord ingen grund til bekymring, hvis dit lammeskind lugter, når du modtager det med posten. Lugten forsvinder nemlig helt af sig selv efter kort tid.

Mit lammeskind lugter af dyr

Hvis dit lammeskind har en kraftig lugt af dyr eller stald, så er det i de fleste tilfælde desværre ikke nok at ryste og udlufte skindet. Når du giver skindet frisk luft, vil meget af den dårlige lugt forsvinde, men hvis der er tale om en meget skrap og dominerende lugt, kan der gå måneder, før lugten er helt væk.

Det hører dog til sjældenhederne!

Er dette tilfældet, behøver du ikke at vente så længe. Mange skind kan nemlig vaskes i vaskemaskinen, hvorved lugten vil fjernes fuldstændig. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle lammeskind, der kan tåle at blive vasket i vaskemaskinen. Forhør dig altid hos forhandleren, hvis du er i tvivl!

Hvis du har et lammeskind, der lugter meget kraftigt af dyr, kan du i sidste instans få lammeskindet garvet på ny, da det tyder på, at den første garvning ikke var effektiv nok. Kontakt et garveri i nærheden, og se om I kan løse problemet sammen.

De lammeskind, du køber hos os, er garvet af eksperter i Kina og du vil derfor højest sandsynligt ikke opleve, at der er brug for en ekstra garvning.

Mit lammeskind lugter muggent

Der er ingen, der har lyst til at lægge sig på et lammeskind, der lugter muggent. Det kan dog godt ske, at dit lammeskind lugter muggent, hvis det har været opbevaret i en kælder eller på et lager i mange år. Herved kan det få en sur, muggen og indelukket lugt. Er dette tilfældet med dit lammeskind, anbefaler vi, at du ryster det meget kraftigt og hænger det til udluftning udenfor (tørt) i en længere periode, så du får frisket lammeskindet op. 

Et lammeskind er som sagt et naturprodukt, og vil med tiden optage den duft, den omgiver sig med. Den dårlige lugt vil ikke forsvinde med det samme, men lammeskindet vil langsomt begynde at dufte neutralt, hvis du lader der udlufte i længere tid.

Merino Lammeskind fra New Zealand

Kan man fjerne lugten fra et lammeskind?

Lige meget hvor dårligt dit lammeskind lugter, må du aldrig spraye noget på det. Enhver form for spray med eller uden duft, vil forstyrre lammeskindets naturlige organismer og vil udvikle sig til at lugte endnu værre. Det kan også ende med at beskadige skindets farve. 

Har du spildt noget på dit lammeskind, så det er begyndt at lugte, så skal du bare forsigtigt forsøge at fjerne pletten med en fugtig klud med mild lanolinsæbe. Det er vigtigt, at du skiftevis tørrer pletten af med en fugtig, opvredet klud og en helt tør klud, så pletten ikke tværes ud

Læs mere om hvordan du plejer dit lammeskind her.

Uanset hvad, så har dit lammeskind altid godt af en udluftning – og endnu bedre, en tur i sneen. Det eneste du skal være opmærksom på, når du plejer dit lammeskind er, at skindsiden aldrig må blive våd. Hvis skindsiden bliver våd, kan den blive stiv, når den tørrer igen. Og det vil ødelægge lammeskindets bløde kvalitet.


Login

Glemt password?

Opret bruger
Skriv dine oplysninger