VILDT SOMMERUDSALG - 50% på udvalgte produkter

Sådan vasker du dit lammeskind - Nordicsheep.dk

Sådan vasker du dit lammeskind

Et lammeskind er noget ganske særligt, da det bringer naturen helt tæt på dig og din familie, når du dekorerer dit hjem med den smukke pels. Derudover er alle vores lammeskind 100% naturlige og udvalgt med stor omhu med hensyn til både høj kvalitet og et nordisk look, så alle vores lammeskind lever op til vores høje krav. Det kan hurtigt komme til at lyde som om, at et sådan højkvalitetslammeskind kræver meget pleje.

Dog er dette slet ikke tilfældet. Her kan du nemt og hurtigt få overblikket over de få ting det kræver, som du selv kan gøre for at sikre dig, at dit lammeskind holder sig smukt i meget lang tid. 

Sådan plejer du dit lammeskind

Vidste du, at et ægte lammeskind som vores merino skind, er helt utroligt slidstærkt og holdbart fra naturens hånd? Det kommer af, at lammeskindet kommer fra naturen, hvor det har tilpasset sig det rå miljø igennem tiden. Denne egenskab får du stor glæde af, da det betyder, at dit lammeskind vil holde sig pænt og smukt i meget lang tid helt af sig selv.

Et ægte lammeskind indeholder derudover lanolin, som er en form for uldfedt, der renser skindet af sig selv. Derfor er det begrænset, hvor meget du selv behøver at gøre for at vedligeholde skindet. Dog er der et par tips og tricks, som du kan benytte dig af, hvis du ønsker at forlænge skindets levetid yderligere. Det er supernemt og ikke særlig tidskrævende, så alle og enhver kan være med! 

 sådan vasker du dit lammeskind

Ryst dit lammeskind jævnligt

Den første og nemmeste vej til at vedligeholde dit nye merino lammeskind er ikke særlig krævende. Hvis du sørger for at ryste og lufte dit lammeskind med jævne mellemrum, så kommer du langt. Først og fremmest er dette en hurtig måde at fjerne løst skidt og snavs på, men det giver også pelsen et naturligt og voluminøst look, som er kendetegnende for ægte pels og skind. Vi anbefaler, at man ryster sit lammeskind én gang om ugen. Hvis skindet udsættes for tryk, fx hvis det anvendes til at sidde, ligge eller gå på, så burde man ryste det et par gange om ugen for at forny dets naturlige og vilde look, som er så eksklusivt og luksuriøst at se på.

Har du en lammeskindsbørste?

Vores merino lammeskind har en fantastisk tyk og tæt pels, som gør skindet flot at se på og helt utrolig blødt at røre ved. Pelsen har et look, der slet ikke er til at tage fejl af, og dette er selvfølgelig noget, du med fordel kan værne om. Har du en lammeskindsbørste? Det er en børste, der er lavet specifikt til at behandle naturlig pels. Ved at børste dit lammeskind med jævne mellemrum kan du give pelsen dets naturlige glans tilbage gang på gang, og derudover slipper du for filtrede og beskadigede hår.

Vær opmærksom på, at der findes forskellige slags lammeskind. Hvis du har et lammeskind med krøllet pels, må du aldrig anvende en lammeskindsbørste, da det kan ødelægge pelsen, så de naturlige krøller ødelægges.

Tænk på lammeskindspels som almindeligt hår. Det er lige så naturligt og skal langt hen ad vejen behandles på lignende vis, når det kommer til at vedligeholde det naturlige og voluminøse look, som er så kendetegnende for naturlige materialer.

Sådan fjerner du lugt fra et lammeskind

Nogle ægte skind kan have tendens til at have en karakteristisk lugt, enten grundet den naturlige dyrelugt, en lugt fra garvningen eller fra den måde, hvorpå skindet er opbevaret, inden det er endt hjemme i din stue. Selvom det er helt naturligt, så er det selvfølgelig ikke særligt rart, hvis dit lammeskind har en ubehagelig lugt. Heldigvis kan du selv gøre meget for at mindske, og i nogle tilfælde, fjerne den grimme lugt fra dit skind.

Sørg for at lufte dit lammeskind – gerne i koldt og frisk vejr. Hæng det ud på din terrasse, så skindet virkelig kan blive blæst igennem. Hvis vejret er dårligt, skal du huske at have tag over skindet, så det ikke udsættes for vand. Det kan ødelægge skindet efter tørring, da du risikerer, at skindsiden bliver stiv. En garage eller carport er helt perfekt til formålet.

new zealand sheep

Et andet trick er at putte skindet i fryseren i en pose eller at dække det med sne. Husk igen at skindet ikke må blive vådt, så sneen skal puttes på pelssiden og børstes grundigt efterfølgende. Hvis du lægger skindet i fryseren, anbefaler vi, at du søger for at det er foldet så meget ud som muligt.

Vi anbefaler aldrig at behandle et naturligt produkt med kemiske midler. Det kan i værste fald ødelægge skindet og dets naturlige kvalitet. Derudover kan du risikere, at det forværrer lugten, hvis du prøver at bekæmpe det med parfumer og andre kemiske midler.

Hvis du ikke kan komme af med lugten på egen hånd med vores tips, anbefaler vi at få skindet renset hos en professionel, som har erfaring med at arbejde med ægte pels og skind.

Frygt ikke pletter

Et ægte lammeskind er et meget luksuriøst og naturligt produkt, men da det er fantastisk slidstærkt, skal du ikke holde dig tilbage med at bruge det hver eneste dag, hvis ikke flere gange om dagen – det kan holde til lidt af hvert! Hvis uheldet er ude, og du kommer til at spilde på dit lammesind, er der, af den årsag, heller ingen grund til panik. Langt de fleste pletter kan du nemlig gerne fjerne helt på egen hånd uden problemer.

Tag en ren klud og fugt den med lunkent vand. Dup forsigtigt pletten udefra og ind mod centrum, så pletten ikke spreder sig. Du kan eventuelt gøre brug af en smule uldsæbe. Når pelsen er tørret, kan du gentage processen, hvis pletten ikke er helt væk.  

Når pletten er fjernet, og pelsen er tørret så ryst skindet og børst det med din lammeskindsbørste, så lammeskindet får sit bløde, naturlige og voluminøse look tilbage. Så er skindet så godt som nyt.

Hvis du er så uheldig, at pletten ikke kan gå væk, så tøv ikke med at kontakte os eller en professionel inden for faget og få skindet renset professionelt. Der er masser af hjælp at hente.

Kan et lammeskind vaskes i maskinen?

Vi anbefaler aldrig at vaske et ægte lammeskind i vaskemaskinen og i hvert fald udelukkende som sidste udvej, hvis alt andet slår fejl! Det kan nemlig skade dit lammeskind på en måde, som det ikke er til at rette op på igen, da skindsiden ikke tåler vand og kan blive stiv efter tørring. Dog er der nogen skind, som der kan vaskes i maskinen, hvis der ikke er andet at gøre.

Er dit lammeskind garvet med salte, så er det en rigtig dårlig ide at vaske det i maskinen, da du risikerer, at saltene skylles ud ad skindet. Er dit skind derimod garvet medicinsk kan du vaske dit lammeskind i maskinen.

Det eneste lammeskind du må vaske i vaskemaskinen, er vores babyskind, der er medicinsk garvet.

Fremfor at anvende vaskemaskinen anbefaler vi til hver en tid, at du opsøger professionel hjælp hos et renseri, som har erfaring med at behandle ægte pels og skind.

Hvis du følger denne plejevejledning med nemme tips og tricks, kan du forlænge levetiden på dit ægte lammeskind. Det er supernemt og hurtigt, så det er i den grad det hele værd at lægge den smule energi i at behandle dit lammeskind. Så er du sikret et silkeblødt og virkelig smukt lammeskind i rigtig mange år.

merino-beige-lammeskind

Login

Glemt password?

Opret bruger
Skriv dine oplysninger